links    contacteer ons    nederlands français     
home   |  Alles over COPD  |  Alles over Spirometrie   |  Alles over astma
Aconcagua 2010-2011  |  Partners  |  Pers


Wat is astma?

Wat zijn de oorzaken

Hoe wordt astma vastgesteld (diagnose)

Hoe wordt astma behandeld

GINA-richtlijnen astmaHoe wordt astma behandeld?

Op de eerste plaats moet men proberen om alles wat de luchtwegen kan irriteren (tabaksrook, oplosmiddelen, stof...), te vermijden. Bij mensen met een allergie moet het contact met de allergiserende stoffen tot een minimum herleid worden (bv. maatregelen tegen huisstofmijt voor mensen die daaraan allergisch zijn).
Astma kan meestal zeer goed behandeld worden met geneesmiddelen. Mensen met astma moeten ten eerste regelmatig een ontstekingsremmend geneesmiddel nemen om de chronische ontsteking onder controle te houden. Centraal in de behandeling staan de inhalatiecorticoïden, dit zijn de krachtigste ontstekingsremmers die moeten ingeademd worden. In geval van een astmacrisis moeten ze ten tweede een luchtwegverwijdend geneesmiddel (bronchodilator) nemen.
Sinds kort bestaat er een nieuwe behandeling die de produktie van IgE-antilichamen onderdrukt. Deze behandeling is echter alleen bestemd voor de ernstige vormen van voortdurend of persisterend astma.
Ook is het belangrijk om de neusontsteking (rhinitis en/of sinusitis) die vaak gepaard gaat met astma goed te behandelen omdat ze astma kunnen verergeren.


 
>> Terug naar boven   © 2022   spirometrie.be | V.U.: Van Meerhaeghe Alain, Eendrachtstraat 56, 1050 Brussel